Annonsera på Avpixlat

Sverige ses som en säkerhetsrisk

svenska pass 949943 410bDEN ANSVARSLÖSA INVANDRINGSPOLITIKEN En aktuell artikel i Dansk Politi, det danska polisförbundets facktidning, visar att den ansvarslösa svenska massinvandringspolitiken leder till att Sverige i omgivande länder börjar betraktas som en säkerhetsrisk.

Sverige har Europas i särklass mest frikostiga asylpolitik. Vi tar årligen emot tiotusentals asyl- och anhöriginvandrare, varav en majoritet saknar identitetshandlingar när de kommer hit. Det är dessutom välkänt att många invandrare sätter i system att “förlora” sina pass, något som i praktiken ofta innebär att de säljs på den svarta marknaden. Följaktligen reser tusentals människor omkring i världen med falska svenska identitetshandlingar.

Svenska myndigheters närmast ofattbara ansvarslöshet och släpphänthet gör förstås Sverige till ett mycket attraktivt land för kriminella, terrorister och andra som av någon anledning vill skaffa sig en falsk identitet. Det räcker att ta sig till Sverige och ljuga ihop en någorlunda trovärdig historia om skyddsbehov – och vips har man en ny identitet och ett pass med vilket man obehindrat kan resa till de flesta länder i världen!

Nu börjar den ansvarslösa svenska invandrings- och asylpolitiken även uppmärksammas i våra grannländer. Man börjar inse att det är en fara för den egna nationella säkerheten att ha ett grannland där praktiskt taget vem som helst beviljas inrese- eller uppehållstillstånd, utan någon kontroll av personens bakgrund eller identitet.

I en aktuell artikel i Dansk Politi beskrivs ett vardagligt rutinärende för polisen på Köpenhamns flygplats Kastrup. Den skildrade incidenten ger en tydlig bild av hur ansvarslös svensk invandringspolitik blir ett problem för våra grannländer.

När Dansk Politis reporter besöker de poliser som arbetar på flygplatsens s.k. Doku-Center grips en afghansk man som just anlänt med flyg från Istanbul. I hans väska finns dokument som visar att danska myndigheter avslagit hans visumansökan, eftersom myndigheter i andra länder som ingår i Schengen-samarbetet bedömt att han kan vara en säkerhetsrisk. Mannen har då istället sökt visum i Sverige, vilket beviljats. Mannen uppger att han är på väg till sin fru, som ska bo på en c/o-adress i Sverige.

Den danska polisen undrar då följande: Varför har svenska myndigheter beviljat mannen visum, när danska myndigheter har information som indikerar att han kan vara en säkerhetsrisk? Varför har mannens danska fru flyttat till Sverige efter att han fick avslag på sin visumansökan i Danmark? Kan det vara fråga om ett sken-äktenskap med syfte att mannen ska få visum?

Poliserna tar reda på fakta om den svenska c/o-adress hustrun uppges bo på. De kontaktar sedan hustrun per telefon för att ställa några kontrollfrågor. Hustrun visar sig vara fullständigt ovetande om den adress där hon enligt makens visumansökan bor. Hon kan under telefonintervjun varken svara på vilket husnummer hon bor på, vilken våning hon bor på, eller hur det omgivande området ser ut. Allt tyder alltså på att mannens hustru inte alls flyttat till Sverige, och att han således har ansökt om visum på falska grunder.

Men i slutändan går det som de luttrade poliserna väntat sig. De svenska myndigheterna vägrar, trots de nya uppgifter som framkommit, annullera den afghanske mannens visum. Poliserna på Kastrup tvingas släppa in honom i landet och låta honom resa vidare till Sverige. De vet förstås att mannen med största sannolikhet snart kommer att vara tillbaka i Danmark, och att han sannolikt kommer att stanna i Danmark illegalt.

Den polis som intervjuas i Dansk Politis reportage, Johnny Robin Jørgensen, säger också:

– Vi har nyligen talat med svensk polis och fått information om att det förekommer omfattande bedrägerier med äkta pass. Passen används av personer som liknar de verkliga innehavarna. Det är alltså fråga om falska identiteter. Det är inte ovanligt att en invandrare i Sverige “tappar bort” ett tiotal pass. Många av de passen ser vi här på flygplatsen. Samma problem finns även i Danmark. 2013 stöldanmäldes 35 000 pass. De säljs för upp till 10 000 kronor, så det är stora pengar inblandade i denna hantering.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson