Annonsera på Avpixlat

Avpixlat hyllas i danska Jyllands-Posten

en hyldest til avpixlatLOVORD FRÅN DANMARK Den väletablerade danske historikern och författaren Morten Uhrskov Jensen har en kolumn i tidningen Jyllands-Posten. På måndagen publicerade han en text i vilken han hyllar Avpixlats publicistiska gärning.

Morten Uhrskov Jensen har kallat sin text “En hyldest til avpixlat.info” (En hyllning till avpixlat.info). Texten är skriven med anledning av att Avpixlat nyligen fått utgivningsbevis och utsett en ansvarig utgivare, vilket innebär att Avpixlat nu fullt ut kan betraktas som ett “riktigt” nyhetsmedium.

I sin text beskriver Uhrskov Jensen det svenska medieklimatet för danska läsare och förklarar de förutsättningar som ligger till grund för Avpixlats existens. Han berättar bland annat hur svensk mainstream-media systematiskt vitpixlar bilder på invandrade brottslingar och utelämnar uppgifter om nationalitet/etnicitet i brottsrapporteringen.

Morten Uhrskov Jensen menar också att Sverige numera är det extrema undantaget i Norden. Inte i något av våra grannländer är massinvandringen och dess förödande sociala konsekvenser så omfattande som i Sverige, och inte i något annat land är den fria debatten så hotad. Uhrskov Jensen skriver (i översättning):

I Sverige kostar det verkligen att vara dissident. Kom ihåg att vi här talar om ett land vars statsminister sagt att Sverigedemokrater inte ska bli “förvånade” om de utsätts för fysiska angrepp. Sveriges högste ledare godkänner alltså mer än indirekt att vänsterextremister och andra målmedvetet utövar våld mot de vars åsikter de ogillar. Något liknande skulle vara otänkbart i Danmark. Sverige är i sanning det extrema undantaget i Norden.

Det kan i sammanhanget nämnas att det även finns danska bloggar/webbplatser med invandrings- och islamkritisk inriktning. De flesta av dessa ägnar sig dock inte åt det slags regelbundna nyhetsrapportering som utgör större delen av Avpixlats innehåll. Istället ligger tyngdpunkten i högre grad på fördjupningar, analys och debatt. Anledningen till detta är uppenbar. I Danmark finns det inget behov av bloggar som regelbundet rapporterar om till exempel grova brott som begåtts av invandrare, eftersom de flesta etablerade danska medier bedriver en betydligt mera saklig och sanningsenlig rapportering än vad vi är vana vid i Sverige.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson