Annonsera på Avpixlat

Från “kommunist” till SD-väljare

7-sd_ny_3bINSÄNDARE – FRÅN SJUKLÖVERN TILL SD Jag har en sak gemensamt med de arga unga männen och det är att jag är arg. Dock skiljer jag mig från dem genom att jag är kvinna, 30+ och högutbildad. Vad jag är arg på kan vi återkomma till.

Jag har tidigare röstat i fyra riksdagsval. Vänstern, socialdemokraterna och 2010 SD. Detta år blir det SD igen. Så har min politiska resa alltså sett ut. Under en period kallade jag mig t.o.m. för kommunist. Visste jag vad kommunismen innebar fullt ut? Nej. Visste jag hur de kommunistiska länderna såg ut/hade sett ut? Nej. Varför kallade jag mig då kommunist? Ja, nu i efterhand känns det lite löjligt men jag ville väl bekänna mig till den ”goda” ideologin, till den ideologi som ville att alla ska ha det bra.

Åren gick och jag kom ut i arbetslivet. Kom till insikt om att allt inte är svart eller vitt utan att det finns en massiv gråskala däremellan. Läste på om kommunismen och insåg då att den kommunistiska ideologin aldrig riktigt fungerat på ett bra sätt. Tvärtom så har kommunistiska diktaturer ofta präglats av massmord och förtryck och Sovjetunionen är ett bra exempel på detta.

När jag nu tänker efter känns min person för 10-15 år sedan som ett skolexempel på en ung människa som kanske inte hittat sig själv och de åsikter som han/hon innerst inne har. Jag kommer ihåg att jag kunde argumentera för mina åsikter men trodde jag på dem själv eller var det bara så att jag ville ha de rätta åsikterna? Problem med en stor invandring avfärdade jag direkt utan att tänka efter. Jag ville inte tänka efter – jag ville inte vara en människa med fel åsikter.

Detta val kommer att bli det andra där jag röstar på SD. Inte för att jag till fullo delar alla partiets åsikter utan för att jag erkänner de problem som en stor asyl- och anhöriginvandring medför. Det är en lättnad för mig att nu kunna erkänna, att visst är det ett problem att vi tar emot så många människor trots att vi varken har jobb eller bostäder till dem. Vi dömer dem direkt från början till ett utanförskap trots att vi tror att vi är solidariska och godhjärtade. Solidariteten slår enligt min mening helt snett och passiviserar snarare än hjälper.

Jag kan skriva hur mycket som helst men väljer att sluta nu. Ville ge en bild av hur hur resan från vänster till SD kan se ut och jag tror att många unga som idag skriker sig hesa om rasism och främlingsfientlighet om några år ska kunna se på invandringsproblematiken på ett mer nyktert sätt.

Sign: “För en bättre framtid”

Övriga insändare i vår serie “Från sjuklövern till SD” hittar du HÄR.

Vill du också dela med dig av din historia om vad som fick dig att byta från ett sjuklöverparti till Sverigedemokraterna? Skicka in din berättelse till oss så publicerar vi den.

– Avpixlatredaktionen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson