Annonsera på Avpixlat

Är denna krönika hets mot ”folkgruppen” islam?

Björn NorströmKRÖNIKA Domen mot Michael Hess kom nyligen, vilket många redan har kommenterat på. Jag tänker därför inte kommentera domen här. Däremot tycker jag att det är av stort intresse att presentera en faktisk verklighetsbild av Mellanöstern i samband med domen mot Hess och därigenom samtidigt logiskt försöka reda ut om även denna krönika begår hets mot “folkgruppen” islam och isåfall av vem, eftersom det faktiska budskapet i denna krönika är glasklart och helt i linje med det som Michael Hess skrev fast presenterat på ett helt annat sätt. Alltså, är det budskapet eller presentationsmetoden som leder till en fällande dom?

För att göra det extra intressant och komplicerat tänker jag inte presentera några argument själv utan istället endast länka till artiklar, rapporter och studier i ämnet och på originalspråket presentera ett enda citat från en källa som specifikt understryker det som Hess kommenterade. Detta gäller landet Nepal och dess officiella ställningstagande mot länder i Mellanöstern där islam dominerar, med andra ord samma ”folkgrupp” som Hess nämnde.

Enligt informationen som länkarna nedan leder till framkommer det bland annat att landet Nepal har förbjudit sina egna kvinnliga medborgare som är under 30 år gamla från att arbeta i ett specifikt land i Mellanöstern, där islam har sitt starkaste fäste, av mycket specifika skäl i samband med just våldtäkter.

The Daily Beast skriver att en”Unprecedented numbers of rapes and other abuses have been reported among domestic workers in Saudi Arabia” och att “frequent reports of rape from Nepalese workers in Saudi Arabia were a contributing factor in Nepal banning women younger than 30 from working in the Gulf states last year”. Enlig The Daily Beast pekar alltså Nepal officiellt ut att i islamska Saudiarabien pågår en våldtäktsepidemi mot gästarbetande kvinnor från Nepal.

Läser man informationen genom länkarna nedan kan man konstatera att denna krönika förmedlar ett budskap, liksom Hess gjorde, som påvisar att i länder i Mellanöstern där islam dominerar våldför sig människor systematiskt på invandrare till den grad att det anses vara ett stort internationellt problem – utom för politiskt korrekta svenskar förstås. Därmed uppstår något mycket intressant. Vem exakt i denna krönika begår därmed ”hets mot folkgrupp” enligt den rådande svenska rättpraxisen? Flera följdfrågor framkommer.

Är det ”hets mot folkgrupp” av ett land att anklaga länder där människor lever under islam att deras invånare systematiskt våldför sig på kvinnor? Med andra ord, begår Nepal ”hets mot folkgrupp”?

Är det ”hets mot folkgrupp” att göra studier och presentera information som påvisar att människor i länder som lever under islam systematiskt våldför sig på invandrare? Med andra ord, begår Amnesty International, Human Rights Watch och Committee on Workers Overseas Welfare, vars studier informationen länkarna nedan specifikt nämner, “hets mot folkgrupp”?

Är det ”hets mot folkgrupp” av internationell media att rapportera information om hur människor i länder som lever under islam systematiskt våldför sig på invandrare? Med andra ord, begår till exempel CNN, Asia News, Toronto Sun och The Daily Beast ”hets mot folkgrupp”?

Är jag skyldig till ”hets mot folkgrupp” som endast länkar till all denna information och citerar en rapport som påvisar hur människor i länder som lever under islam systematiskt våldför sig på invandrare?

Är Avpixlat skyldig till ”hets mot folkgrupp” som publicerar en krönika som länkar till fakta och trovärdiga källor om hur människor i länder som lever under islam systematiskt våldför sig på invandrare?

Vem exakt begår ”hets mot folkgrupp” i denna krönika, eftersom det faktiska budskapet är glasklart? Denna krönika innehåller minst fem olika budbärare som i kombination med varandra fastställer precis det som Michael Hess konstaterade och blev fälld i domstol för.

Hur fungerar egentligen lagen om ”hets mot folkgrupp” i detta specifika fall, när budskapet är detsamma som ledde till en fällande dom men presentationsmetoden kraftigt skiljer sig? Eller, kanske denna krönika bedöms ”bidra till allmän debatt” i ämnet, vilket uppenbarligen kan leda till friande dom. Allmän debatt är, som vi väl vet, välbehövligt i ämnen som just dessa, speciellt en allmän debatt med fokus på ofiltrerade fakta och verkligheten.

Slutligen undrar jag hur islam kan anses vara en ”folkgrupp” och inte en religion eller ideologi. Den irrationella nöten kan nog bara svensk politiskt korrekthet knäcka.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

SD-politiker dömd för hets mot folkgrupp (DN)
Filippino Workers Allege Abuse in Saudi Arabia (Asia Newsnet)
Honor Killings on the Rise in Canada: Study (Toronto Sun)
Saudi Arabia, 70% of Filipino Domestic Workers Suffer Physical and Psychological Violence (Asia News)
Saudi Arabia: Foreign Workers Abused (Human Rights Watch)
Middle East: Sri Lankan Domestic Workers Face Abuse (Human Rights Watch)
Qatar: Serious Migrant Worker Abuses (Human Rights Watch)
Qatar: End Corporate Exploitation of Migrant Construction Workers (Amnesty International)
Nepal Bans Women Under 30 from Working in Gulf States (CNN)
Nightmare in Saudi Arabia: The Plight of Foreign Migrant Workers (The Daily Beast)
Immigrant Worker Abuse in Middle East Condemned by Human Rights Groups (The Telegraph)
Saudi Continues Ban on Thai Workers (Bangkok Post)

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson