Annonsera på Avpixlat

Studier bekräftar: våldtäkter del av muslimsk kultur

våldtäkt islamMUSLIMSK KULTUR För några dagar sedan var Sverigedemokratiske lokalpolitikern Michael Hess i blåsväder efter att ha uttalat sig om för den svenska åsiktsnomenklaturan politiskt obekväma inslag i muslimsk kultur. Hess sade en smula tillspetsat att “våldtäkt är djupt inrotat i islamsk kultur”. Detta upprörde och förnekades av det politiska korrekta Sverige trots att uttalandet delvis t o m har stöd i Koranen, något som bl.a. bekräftades av Nima Gholam Ali Pour i ett debattinlägg. Även studier och otaliga internationella nyhetsrapporter ger Hess rätt i sitt uttalande att våldtäkt faktiskt kan betraktas som djupt inrotat i muslimsk kultur och är ett utbrett fenomen i Mellanöstern.

Asia News rapporterade exempelvis i mars 2012, dock högaktuellt i dagens Sverige, att enligt en studie gjord av Committee on Overseas Workers Welfare 70% av hembiträden från Filippinerna som arbetar i Saudiarabien utsätts för fysiskt och/eller psykiskt våld som del av vardagen, vilket inkluderar våldtäkter. Vidare hävdar studien att filippinska gästarbetare är generellt utsatta i arabvärlden men speciellt i just Saudiarabien som är kanske världens mest fundamentalistiskt muslimskt styrda land och själva sinnebilden av muslimsk kultur där islam och Koranen spelar en betydande roll i alla delar av samhället.

Studien nämner även att medborgare från Filippinerna förföljs i arabiska länder på grund av sin kristna tro. Filippinerna är till stor del ett katolskt land. Med andra ord, filippinska kvinnor i Mellanöstern är offer för kraftiga övergrepp både på grund av sitt kön och sin religiösa tro. Studien rapporterar även att utländska kvinnliga hembiträden ofta blir våldtagna men eftersom deras ID-handlingar, pass och andra dokument redan är beslagtagna av deras arbetsgivare har kvinnorna inget bevis som styrker deras identitet om de går till polisen. Därför anmäls ofta inte dessa våldtäkter.

Vi kan bl.a. läsa om Lorraine, gästarbetare från Filippinerna, blev redan när hon anlände till flygplatsen i Jeddah, Saudiarabien tafsad på av sin arbetsgivare som ville se om hon var “tillgängling”. Lorraine berättar att utöver regelbundna sexuella kränkningar, sexuellt våld och andra övergrepp tvingades hon arbeta 20 timmar per dag. Lorraine blev våldtagen fem gånger under nio månader av sin saudiarabiske arbetsgivare. Även frun i huset misshandlade henne. Efter några månader kontaktade Lorraine Philippines Overseas Labour Office (motsvarighet till arbetsförmedlingen) som rapporterade detta till polisen.

Philippines Overseas Labour Office har samlat in hundratals uttalanden från filippinska kvinnor i Saudiarabien som alla berättar liknande historier om hur de blivit utsatta och utnyttjade av sina arbetsgivare. Även medborgare från Indonesien har rapporterat om liknande illa behandling från sina arbetsgivare i Mellanöstern.

Regeringarna i Filippinerna och Indonesien har försökt förmå Saudiarabien att garantera gästarbetare från sina respektive länder drägliga arbetsförhållanden men Saudiarabien vägrar samarbeta och har i stället stängt gränserna för många av dessa gästarbetare. Det kan endast tolkas som att Saudiarabien sanktionerar våldtäkter och annan form av grova kränkningar av gästarbetare från Filippinerna och Thailand eftersom landet vägrar stifta lagar som skyddar dessa kvinnliga gästarbetare.

Otaliga nyhetsorganisationer utanför Sverige har även regelbundet rapporterat om dessa problem. Till exempel skriver The National att en våldtäkt i veckan rapporteras i Förenade Arabemiraten, däribland gruppvåldtäkter, med filippinska kvinnor som offer. En speciell hjälporganisation ska upprättas för att bistå utsatta filippinska kvinnor i Mellanöstern. Enligt en studie rapporteras inte ens en tiondel av våldet mot utländska gästarbetare eftersom kvinnorna är rädda att de ska hamna i fängelse trots att de är offren. Mörkertalet är således enormt.

Avpixlats krönikör Björn Norström skrev härförleden en krönika där situationen för filippinska kvinnors utsatthet i Mellanöstern under muslimsk kultur togs upp. I den beskrivs en muslimsk kultur där våldtäkter är ingår som ett fenomen, beskrivet genom ögonen av just filippinska hembiträden. Referenserna som presenteras här bekräftar vad som sägs i den krönikan och även Michael Hess omdiskuterade uttalande.

Det finns otaliga andra nyhetsrapporter som bekräftar att kvinnor från Filippinerna och Thailand systematiskt blir våldtagna och utsatta för andra övergrepp som gästarbetare i Mellanöstern och även rapporter om hur gästarbetande män blir utsatta för våld och kränkningar.

Med vetskap om att detta är fakta och en beskrivning av verkligheten kan man tycka att den politiskt korrekta falangen i Sverige i stället för att fördöma budbäraren borde granska verkligheten och fördöma de kulturer där våldtäkt och utnyttjande av människor faktiskt är en accepterad del av vardagen. Om svenska myndigheter, politiker och media tvivlar på detta rekommenderas de kontakta myndigheterna i Filippinerna och filippinska representanter i Mellanöstern som dagligen arbetar med dessa problem och som kan ge detaljerad information.

Slutligen kan man rimligtvis dra slutsatsen att om en kultur där våldtäkter är en accepterad del av vardagen invandrar till Sverige ska man inte blir förvånad om våldtäkter blir ett mer påtagligt fenomen också i Sverige.

Nima Gholam Ali Pours blogg
Asia News
The National

Relaterat

Patriarkatets näste

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson