Annonsera på Avpixlat

En lång resa från vänster till SD

7-sd_ny_3bINSÄNDARE – FRÅN SJUKLÖVERN TILL SD Ibland kan jag känna mig lite splittrad. Jag har fått en uppfostran som präglats av empati, alla människors lika värde, rättvisa och jämställdhet. För mig och mina syskon har dessa värden alltid varit grundpelare i vår identitet.

I den lilla bruksort jag kommer ifrån har vi inte haft problem med romer som stjäl och tigger eller Nordafrikanska familjer som utnyttjar systemen, vi har varit förskonade från dessa fenomen. Sveriges fjärde största stad som idag är mitt hem är inte lika förskonat från detta.

Jag bodde i det berikande området Skäggetorp i ett halvår. Så fort trodde jag aldrig att naivitet kunde förbytas mot insikt och avsky. Kundvagnar överallt, skräp som slängdes i trapphus och på marken, barn som fick göra som de ville oavsett plats och klockslag, gäng som gjorde nätterna otrygga och framförallt myndigheter som lät området förfalla.

Skäggetorp är ingen plats som ger barn bra förutsättningar. Innan jag fick nog och flyttade hann jag se mer än vad jag någonsin sett innan. Att vi i Sverige med de förutsättningar vi har kan tillåta att ha segregerade områden är för mig helt obegripligt.

Jag fick kontakt med en Irakisk tjej genom min arbetsgrupp på universitet och som jag träffade och vi tyckte mycket om varandra, en dag var hon bortgift. Jag, en blond kille med svenskt ursprung var inte värd deras flicka.

Att jag i september kommer lägga min röst på SD känns mer självklart för var dag som går. Jag hoppas någonstans också att det finns en medvetenhet i partiet som jag känner att jag kan vara trygg i.

Jag vill se en politik där det lönar sig att göra rätt för sig, oavsett ursprung eller nationalitet. Jag vill se ett land som tar god hand om de som finns här, ett land som arbetar stenhårt för att göra våra svenska städer mindre segregerade. Ett land som står upp för sina äldre, ett land där människor kan känna sig trygga. Jag vill se ett land där skolorna återigen blir världens bästa, där sjukvården tar ytterligare kliv framåt, ett land som kan stoltsera med sin välfärd. Jag vill helt enkelt se ett land där alla arbetar för att alla ska ha det bra.

Jag begär bara en sak av Åkesson och det är följande:

Partiet kan av dessa anledningar inte placeras in på den klassiska vänsterhögerskalan och tillhör därför inte heller något av de traditionella blocken.

Jomensåatt

Övriga insändare i vår serie “Från sjuklövern till SD” hittar du HÄR.

Vill du också dela med dig av din historia om vad som fick dig att byta från ett sjuklöverparti till Sverigedemokraterna? Skicka in din berättelse till oss så publicerar vi den.

– Avpixlatredaktionen

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson