Annonsera på Avpixlat

SD och Avpixlat i fokus i stor artikel i Aftenposten

Björn Staerk

Björn Staerk. Foto: Thomas Sirland

PK-SVERIGE I en stort uppslagen artikel i norska Aftenposten tar tidningens kolumnist Bjørn Stærk på lördagen ett brett grepp på den svenska invandringsdebatten, synen på Sverigedemokraterna, hetsandet mot Sverigevänliga medier som Avpixlat, åsiktsfascismen och den svenska PK-elitens förakt för Sveriges grannländer för att dessa inte stämt in i den oikofobiska, kulturmasochistiska kören.

Det är populärt inom den svenska PK-eliten att kasta skit på våra mindre PK grannländer. Alla minns vi när Sveriges Radio lät den arabiska journalisten Mona Masri kalla Danmark för ett pissland i propagandaprogrammet Tankesmedjan och nyligen var det Norges tur att utnämnas till ett fascistland med påhittad kultur av Aftonbladetjournaliten Martin Aagård.

Aagård hatar Norge och än mer hatar han den norska kulturdebatten. Han konstaterar med fasa att i Norge kan till och med vänstern gå ut och demonstrera klädda i folkdräkt och han står bara inte ut med att norrmännen efter självständigheten från Danmark på 1800-talet införde ett eget skriftspråk, nynorskan, som inte grundar sig på danskan. Och att invandringsdebatten i Norge får föras helt öppet och inte förvisas till “hatbloggar” är för Aagård fullständigt obegripligt. När en enorm härva av ekonomisk brottslighet rullas upp i den i Norge av pakistanier helt dominerade taxibranschen får Aagård spastiska konvulsioner av att man nämner ordet pakistanier i mediarapporteringen.

Det är något som är galet med det svenska tonläget menar Bjørn Stærk och syftar på att bruket att kalla alla som inte håller med Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg för högerextremister medan det inte är tillåtet att kalla Linderborg för vänsterextremist trots att hon öppet hyllat en sovjetisk diktator. Andra symtom på denna PK-galenskap som framhålls är att framträdande norska kulturpersonligheter skälls för att vara fascister av bl.a. nämnde Martin Aagård.

Stærk uppmärksammar också Aftonbladets falskspel i sin granskning av bl.a. Avpixlat där man medvetet blandar samman redaktionellt material med enstaka olämpliga kommentarer för att leda i bevis att det finns fog för att utföra granskningen under den föraktfulla devisen “granska skiten” och kräva inskränkningar i yttrandefriheten, ett krav som Stærk finner minst sagt märkligt från en ledande tidning som snarare borde slå vakt om denna frihet. Än märkligare framstår det, menar Stærk, när det kommer från Linderborg som påstått sig vara yttrandefrihetsfundamentalist.

Stærk är inte helt enig med vare sig Sverigedemokraterna eller Avpixlat eftersom han tycker att den antimuslimska retoriken är för hård och inte ger muslimerna någon ingång i samhället. Han hävdar att islam nu är en skandinavisk religion som är här för att stanna och att det är att vara bitter och att ägna sig åt nostalgi att tro något annat. Samtidigt medger han att han själv är orolig över den tilltagande islamismen och den radikalisering som sker bland andra generationens muslimska invandrare i Europa, att integrationen fungerar dåligt och att det i huvudsak beror på att invandringstakten är för hög.

I Norge har det varit okontroversiellt att prata om detta inom alla partier och på alla stora tidningsredaktioner, inte bara Fremskrittspartiet och Document, medan den diskussionen i Sverige har ansetts som främlingsfientlig och rasistisk och varit förbjuden i alla partier utom SD och på alla stora tidningsredaktioner. Därför utesluter inte Stærk att han kanske skulle blivit tvungen att rösta på SD om han bodde i Sverige eftersom dessa frågor, i motsats till hur det är i Norge, helt lyser med sin frånvaro i de övriga partierna.

Stærk tar också upp den svenska repressionen mot dem som inte rättar in sig i ledet och upprepar de påbjudna fraserna och rätta åsikterna. Han nämner Avpixlats krönikör Hera Lamppu Maduro som kastades ut i kylan av Skånskan efter att hon ställt frågan om inte den svenska invandringspolitiken varit lite naiv, föreslagit ett tillfälligt invandringsstopp för att få tid att hämta andan och vågat kalla Sverigedemokraterna för ett demokratiskt parti. Än värre blev det när hon i stället började skriva krönikor på Avpixlat, då blev hon av med både jobb och vänner. Maduro intervjuas även i artikeln om diskussionsklimatet i Sverige och hur rädda människor är för att säga vad de tycker om den egna åsikten inte överensstämmer PK-elitens.

Även Merit Wager omskrivs och hennes enträgna kamp för att öppna ögonen på svenskarna om de missförhållanden som råder inom Migrationsverket, hur mängder av ekonomiska migranter ljuger sig in i landet under förespegling om flyktingskäl och hur denna sorts handläggning av asylärenden undergräver förtroendet för hela migrationspolitikens principer.

Det är sammantaget ingen vacker bild av Sverige Stærk tecknar. Dessvärre är den sann och i vissa avseenden är det faktiskt ännu värre. När svenska proffstyckare i det läget sätter sig på höga hästar och mästrar våra grannländer där politikerna i varje fall agerar en god bit mer förnuftigt än i Sverige och där man åtminstone inte förfallit till att förakta sitt eget land och sin egen kultur och förneka det egna folkets existens, då är det bedrövligt.

Aftenposten

Relaterat

Svensk PK-sjuka uppmärksammas i norsk media

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson