Annonsera på Avpixlat

Avpixlats Twitter-skola – Ta del i debatten du också!

TWITTER Nu för tiden är det svårt att undgå snacket om Twitter, och kanske framför allt då p.g.a. alla tramsiga “Twitter-kampanjer” som PK-media ständigt startar så fort de känner sig åsiktsmässigt hotade av landets vanliga majoritetsbefolkning, d.v.s. de som lever i verkligheten snarare än på kulturredaktionerna eller i de etniskt rena svenskreservaten i Stockholms innerstad och lyxförorter. På Twitter kan de bekymmerslöst fortsätta med åsiktsöversitteriet, mobbningen och föraktet mot den vanliga befolkningen, ackompanjerat av en aldrig sinande ström av sinsemellan ryggdunkningar.

Precis som i de flesta andra debatter finns det dock självklart många kliande fingrar som även dessa skulle vilja bidra med lite nyansering av debatten, och detta kanske speciellt då på denna PK-etablissemangets nationalarena. Eftersom dock Twitter i många avseenden är ett både meningslöst och rätt konstigt upplagt påfund faller detta tyvärr ofta på att det inte riktigt känns värt tiden, och att man därmed inte orkar sätta sig in i hur det funkar tillräckligt för att kunna komma igång.

Detta tycker vi är synd, och publicerar därför här en tydlig och lättföljd snabbguide för att kunna komma igång och debattera på Twitter, och kunna bidra med sina egna åsikter till de allsköns tramskampanjer som PK-eliten regelbundet roar sig med där.

UPPDATERING: Eventuellt förefaller Twitter ha lagt in automatiska begränsningar för vilka användare som får sina inlägg visade i Twitter-rutor likt vår egen här till höger, och detta då sannolikt baserat på hur nytt ett konto är och/eller vilket antal följare det har. Vi rekommenderar därmed dels tålamod och dels att alla läsare med nya konton skriver ut kontonamnen i kommentarerna här nedan, och att alla dessa sedan börjar “följa” varandra (vilket kan göras från din egen Twitter-kontrollpanel på twitter.com). Om någon dessutom vet något mer om denna till synes automatiska filtrering hos Twitter får de gärna höra av sig till oss.

Twitter-rutan hos Avpixlat

I högerkolumnen på Avpixlats alla sidor (direkt under Newsdesk-rutan) finns en Twitter-ruta som löpande visar alla Twitter-inlägg som skickas in till diverse för stunden relevanta “Twitter-kanaler”. Från denna ruta kan man också både svara på andras twitter-meddelanden, och “re-tweeta” (d.v.s. sprida vidare genom att själv upprepa) andras Twitter-inlägg som man själv gillar.

Våra avsikter med denna ruta är huvudsakligen följande tre:

1.
Att bjuda våra läsare på den sorgliga humor som PK-elitens oändliga inbördes ryggdunkande, svammel och tröstande på Twitter utgör.

2.
Att möjliggöra för våra läsare att på ett snabbt och smidigt sätt kunna delta i Twitter-debatten direkt från Avpixlats sidor, och detta dessutom automatiskt i de “Twitter-kanaler” som för tillfället är relevanta.

3.
Att möjliggöra för våra läsare att få en god översikt över alla de olika nyheter som löpande publiceras och diskuteras på Twitter, för att sedan snabbt och smidigt kunna tipsa oss om alla relevanta sådana (via Avpixlat Newsdesk, vars tipsknapp som av en händelse ligger precis ovanför Twitter-rutan).

I resterande avsnitt nedan ger vi en introduktion och steg-för-steg-anvisningar för hur man på enklast möjliga sätt kommer igång med twittrandet, och vi skulle tycka det var väldigt roligt ifall så många som möjligt av er kunde ta del av detta och sedan omedelbart börja hjälpa till att nyansera Twitter-debatten redan idag, på precis samma sätt som ni redan flitigt diskuterar era åsikter och sprider era länktips här i Avpixlats kommentarsfält.

Bakgrund om Twitter som tjänst

(de som inte är intresserade av att förstå vad Twitter egentligen är och hur det fungerar, utan enbart snarare vill kunna svara på kommentarerna i vår Twitter-ruta, kan hoppa över detta avsnitt helt ifall de vill)

Twitter är en tjänst där vem som helst kan skapa ett konto, och sedan börja publicera egna meddelanden. I den aspekten är det alltså väldigt likt en blogg (det kallas dock normalt ett ”Twitter-flöde” eller en ”mikroblogg”), och ni kan se ett exempel på Avpixlats Twitter-flöde här (som förövrigt uteslutande används för att sprida notifikationer om när nya Avpixlat-inlägg har publicerats). Det finns dock ett antal ytterligare egenskaper, begränsningar och funktioner hos Twitter som gör att tjänsten ganska markant skiljer sig från en vanlig blogg, varav följande är några av de främsta:

1.
Det finns en begränsning på 140 tecken per publicerat inlägg/meddelande, eller ”tweet” som det ofta kallas. Detta leder till att Twitter-skribenter måste uttrycka sig väldigt mycket mer kärnfullt och fokuserat per inlägg än vad man normalt gör på en vanlig blogg, vilket i sin tur samtidigt betyder att man som läsare kan följa väldigt många fler Twitter-skribenter än vad man kan följa bloggar, p.g.a. den jämförelsevis lilla tid som går åt till att läsa alstren från varje skribent.

2.
En annan metod för att enkelt kunna medverka i en global diskussion om ett visst ämne, eller på motsvarande sätt ta del av alla Twitter-inlägg globalt som handlar om ett visst ämne, är att använda s.k. ”hashtags” (vars namn kommer från det därtill använda tecknet ”#”, som kallas ”hash” på engelska). Genom att inkludera tecknet ”#” följt av ett nyckelord i sitt inlägg, så kommer detta meddelande automatiskt publiceras till det globala Twitter-flöde (även ibland kallat “Twitter-kanal”) som utgörs av alla Twitter-inlägg som innehåller just detta nyckelord (som sedan en massa andra människor kan följa om de vill). Ifall man t.ex. skulle publicera följande inlägg:

”Tack Jan Helin för alla nya Avpixlat-läsare och nya sverigevänliga twittrare! #svpol”

…så skulle detta meddelande automatiskt komma med i det globala Twitter-flödet för just nyckelordet ”#svpol” (”svpol” = svensk politik), och därmed läsas av väldigt många personer i Sverige. Det globala Twitter-flödet för just detta nyckelord är det som vi på Avpixlat för tillfället har valt att visa i Twitter-rutan här till höger, och därmed skulle detta meddelande också mer eller mindre omedelbart dyka upp i denna ruta. Man kan använda precis vilka ord man vill för sådana hashtags dock (d.v.s. de behöver inte existera eller skapas i förväg på något sätt för att man ska kunna använda dem), men lämpligast är att hitta redan existerande sådana hashtags, som därmed redan följs av många läsare, och som samtidigt passar innehållet i ens inlägg. Man får använda så många hashtags som man vill (eller snarare så många som man får plats med på de 140 tecknena utöver sitt meddelande) i sina Twitter-inlägg, och inlägget kommer då visas i alla respektive Twitter-flöden för dessa olika hashtags.

3.
Det finns även en ”social aspekt” i Twitter-systemet, som gör att man uttryckligen kan registrera att man ”följer” andra Twitter-användare. Detta betyder huvudsakligen att man på ett samlat sätt enklare kan ta del av alla meddelanden från dessa andra Twitter-användare som man har valt att ”följa”, och att det dessutom på ens personliga sida på twitter.com öppet visas båda vilka andra Twitter-användare som man själv följer, och vilka andra Twitter-användare som följer en själv, i sann exhibitionistisk Facebook-lik andra. Till skillnad från Facebook kan man dock följa vem man vill, utan att de själva behöver godkänna det på något sätt.

4.
Man kan också skriva inlägg i sitt eget Twitter-flöde som samtidigt fungerar som ”svar” till ett Twitter-inlägg som någon annan har skrivit i deras respektive Twitter-flöde. På så vis kan man alltså skapa ”konversationer” med andra användare, som då kan synas och följas av andra både i det egna Twitter-flödet, den andra konversationspartens Twitter-flöde, och de eventuella “Twitter-kanaler” som finns “taggade” i de inblandade meddelandena (d.v.s. de vars “hashtags” finns inlagda i de berörda meddelandena, t.ex. “#svpol”). Detta liknar på många sätt både vanliga blogg-kommentarer och artikelkommentarer likt de som finns t.ex. här på Avpixlat, men på samma gång skiljer det sig en del. Enklaste sättet att få en överblick över hur just detta funkar är att titta närmare på redan existerande konversationer t.ex. i Twitter-rutan här till höger på Avpixlat. Det är dock inte alls nödvändigt att förstå detta, så strunta bara i det om det låter konstigt, jobbigt eller trist.

Hur Twitter fungerar och används

Givet de tekniska och funktionella egenskaper som erbjuds av Twitter-systemet enligt beskrivningen ovan, så används det huvudsakligen på två olika sätt, och det är:

1.
Det första användningsområdet är att skicka ut menlösa kortmeddelanden om sina dagliga förehavanden och åsikter (t.ex. ”Nu äter jag glass”, ”Allt åt alla!” eller ”Alla som inte tycker att Sverige ska bekosta hela världens sjukvård är nazister!”) i förhoppningen att någon annan ska bry sig, eller kanske till och med att man ska ”bli känd”. Detta första användningsområde är tämligen irrelevant för de flesta vanliga människor, men är också samtidigt den huvudsakliga anledningen bakom den överväldigande övervikten av uppmärksamhetskåta politiker, journalister och övrigt exhibitionistiskt och narcissistiskt mediafolk på Twitter i dagsläget.

2.
Det andra, och klart mer intressanta, användningsområdet är att använda Twitter som en global diskussionsplattform, genom användningen av hashtags för specifika ämnesområden som man är intresserad av att debattera (se förklaring ovan av vad hashtags är). Genom detta kan man snabbt få ut koncist formulerade åsikter, argument, frågeställningar, nyheter och artikellänkar till väldigt många läsare samtidigt (åtminstone ifall man använder en populär hashtag, som t.ex. ”#svpol”), och även få dylikt bra exponering för sina egna svar till andra Twitter-meddelanden skrivna till samma hashtags.

Det är just detta andra användningsområde som liknar diskussionerna under typiska artiklar på nätet, t.ex. här på Avpixlat med DISQUS, och där man följaktligen har möjlighet att sprida sina argument till en större massa, och/eller bemöta lögner, SD-hatpropaganda eller andra typer av PK-svammel.

Dessutom kan det noteras att det inte finns några omedelbara möjligheter för någon självutnämnd åsiktsöverhet att radera eller censurera inlägg på Twitter, vilket gör att debatten där blir väldigt mycket mer rättvisande och verklighetsspeglande så länge som en representativ blandning av debattörer finns närvarande. PK-mobben gör dock självklart sitt bästa för att tysta sina åsiktsmotståndare även på denna arena, genom att systematiskt och organiserat spam-rapportera dessa till Twitter (genom en speciell funktion som finns tillgänglig om man är inloggad via sitt konto direkt på twitter.com), varpå de utsatta debattörerna i värsta fall kan få sina inlägg dolda i diverse vyer av det globala Twitter-flödet. Håll därför lite uppsikt över huruvida dina inlägg fortfarande visas i t.ex. Twitter-rutan här på Avpixlat (d.v.s. så länge som du har taggat dem med t.ex. “#svpol” till att börja med då, eftersom de ju annars inte ska/kommer dyka upp där i vilket fall som helst), och skapa sedan ett nytt Twitter-konto om du tycks ha blivit åsiktscensurerad via denna fulmetod.

Enkla steg för att komma igång

Givet informationen ovan är följande vad vi skulle tycka var roligt ifall så många som möjligt kunde göra:

1.
Skapa ett Twitter-konto om du inte redan har det. Det gör du enklast genom att gå till twitter.com, fylla i dina uppgifter i rutan där knappen ”Sign up for Twitter” finns, trycka på just denna knapp och sedan följa instruktionerna angående val av användarnamn, lösenord etc. Att lägga in någon slags bild för ditt Twitter-konto är också ett plus, eftersom PK-eliten annars bara får ytterligare en onödig sak att racka ner på avseende din person.

2.
Kasta ett öga på Twitter-rutan i högerkanten här på Avpixlat varje gång du är här. Vi kommer löpande välja passande ämnen (d.v.s. ”hashtags”) att bevaka i denna ruta.

3.
Ifall du där ser ett inlägg som du känner borde bli besvarat, t.ex. följande exempel nedan, så klickar du bara på ”reply”-länken precis under detta inlägg i Twitter-rutan, och följer sedan instruktionerna därifrån (i just detta exempel upplyses personen lämpligtvis om att sådant agerande är högst tveksamt i både etiskt och juridiskt avseende, för att sedan tipsas om att saklig debatt snarare är den vanligast använda metoden i en demokrati):

OBS! Du MÅSTE komma ihåg att inkludera den aktuella hashtaggen (t.ex. ”#svpol”) i ditt svar, annars kommer ingen någonsin se det! Ifall du har gjort rätt visas sedan ditt svar normalt i Twitter-rutan inom någon minut eller så, för allmän beskådan.

4.
Ifall du istället ser ett inlägg som du tycker om och vill sprida vidare och/eller visa din uppskattning för så klickar du på ”retweet”-länken precis under detta inlägg i Twitter-rutan, och följer instruktionerna därifrån. Detta är ungefär samma sak som att klicka ”Gilla” på en vanlig artikelkommentar här på Avpixlat.

5.
Ifall du har läst en bra artikel (t.ex. på Avpixlat eller någon annanstans), skriv då ett nytt Twitter-inlägg om detta för att tipsa folk, inklusive länk (gå till twitter.com och logga in på ditt konto, och skriv sedan meddelandet där)! Kom ihåg att använda kända (och relevanta) hashtags som t.ex. ”#svpol” för att det ska få bra spridning. Twitter kommer förövrigt automatiskt förkorta dina länkar för att spara utrymme i meddelandena för dig, så oroa dig inte om de ibland ser lite konstiga ut när meddelandet väl publiceras.

6.
Kom slutligen ihåg att alltid hålla god ton och använda bra, sakliga och effektivt formulerade argument! Att sjunka till samma nivå som hatvänstern är bara kontraproduktivt för alla!

 

Vi ses i Twitter-rutan!

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson