Annonsera på Avpixlat

Jihadist friades för mordplaner på Vilks – häktad för grova bedrägerier

Läs speciellt om alla kopplingar inne i posten

JIHADIST En något spretig post beaktat all sidoinformation. Men med tanke på dagens (extrem)vänsterdemonstration mot Geert Wilders i Malmö och “islamhatet”, kan det dock vara intressant och se vilka de rödgröna och liberala försvarar med näbbar och klor och samtidigt pekar ut alla oss icke naiva och kritiska som “islamofobiska rasister”:

Somaliern på bilden är Abdi Aziz Mahamud, född 1985. Han kom till Sverige som 14-åring och är skriven i Hjällbo i Angered, bosatt nära källarmoskén/Römosseskolan (riksdagsislamistens Waberis koranskola).

Adbi Aziz greps tillsammans med somaliern Abdi Weli Mohamud, född 1985, somaliern Mohamud Adel Kulan, född 1987, samt irakiern Salar Sami Mahmood, född 1987, på centralstationen i Göteborg den 10 september 2011 misstänkta intitalt för förberedelse till terrorbrott, vilket ändrades till mordförberedelse (stämpling till mord) på Lars Vilks som förväntades delta vid invigningen av en konstutställning den 11 september på Röda sten i Göteborg.

Mohamud Adel Kulan släpptes ur häktet medan de tre andra åtalades. Samtliga bar knivar på sig, de hade laddat ner jihadpropaganda inkluderat al-Qaida glassiga tidning Inspire med terrortips och skrivit av ordagrant en artikel med rubriken “What to expect in jihad”, kartlagt Vilks kommande deltagande, med mera.

För att vara lite med specifik: I Abdi Aziz Mahamuds hemdator fanns filer och bokmärken som SÄPO:s utredare fann anmärkningsvärda, till exempel “Video med litet hjärntvättat barn som håller ett tal om jihad och om att döda alla icke-muslimer”. Abdi Aziz Mahamud förklarade de olika filerna och bokmärkena med att sådan jihadpropaganda är vanligt förekommande i föreningen (mer om den längre ner). Filmerna i datorn var propaganda och rekryteringsfilmer för Al-shabaab, jihad och mujahedin.

Motsvarande material fast i ännu större mängd finns även i datorer och mediaspelare hemma hos Salar Sami Mahmood. Han hade en CD-samling med över 170 föreläsningar av Anwar al-Awlaki och hade i sin iPod 200 föreläsningar när han greps. Nämnde Anwar al-Awlaki var al-Qaidas ledare på arabiska halvön och grundare av Inspire. Han dödades den 30 september 2011 av en amerikansk drönare i Jemen.

Friande dom

Tingsätten i Göteborg friade trion för mordplanerna trots besvärande omständigheter. De fälldes endast för knivinnehavet. Straffet fastställdes av hovätten.

Misstänkta för mordförberedelse på Vilks frias
Domen

Kopplingarna

Abdi Aziz Mahamud och de tre andra är/har varit anställda som ungdomsledare i den stats- och kommunfinansierade Mångkulturella Ungdomscenter (MKUC), där Abdi Aziz Mahamud tillika är ordförande.

Föreningen bildades 2004 och har sina lokaler i Gamlestaden i Göteborg. Den delar därmed adress med Islamiska sunnicentret, det vill säga Bellevue Masjid – Bellevuemoskén. Föreningen är i huvudsak somalisk. Mångkulturella ungdoms center (MKUC) bedriver föreläsningar, kulturverksamhet, teologisk utbildning, idrott och laxhjälpsverksamhet. Varje vecka hålls fredagsföreläsning i Bellevuemoskén. Föreningen är medlem i Sveriges unga muslimer och i islamiska studieförbundet Ibn rushd. Den har erhållit bidrag från statliga Allmänna arvsfonden: 2009 fick den 211 000 därifrån och från Göteborgs stad: 2010 fick den 3 000. Den har cirka 300 medlemmar.

Ibn Rushd, vilka betraktas som mainstream av sjuklövern i Sverige, försöker ständigt svära sig fri från alla kopplingar till extremismen, har ändock ett antal radikala källarmoskéer under sin flagg.

MKUC är också medlemmar både i Sveriges Unga Muslimer (SUM) som varje år bjuder in antisemitiska imamer från mellanöstern, försöker släta över kopplingar eller kommer med dåliga ursäkter “att man visste inte” när Per Gudmundson och andra avslöjat vilka krafter som är på gästlistan vid deras årliga konferens i april – där kvinnorna måste sitta i egen sektion.

SUM’s moderförbund är i sin tur Sveriges muslimska råd (SMR) , en paraplyorganisation för rikstäckande muslimska organisationer i Sverige. SMR samarbetar med organisationslivet, kommunerna och myndigheter liksom med företag. Kärnan i den styrelsen finner man i stora Södermalmsmoskén (Muslimska Brödraskapets filial) i Stockholm, bland annat ordförande Helena Benaouda vars f d svärson Munir Awad fick 12 års fängelse för förberedelse till terroristbrott och grovt vapenbrott i Danmark (planerade massmord på danska journalister).

När självmordsbombaren Taimour hade gått i bitar den 11 december 2010 satt Helena Benaouda tillsammans med SUM:s ordförande Mohammed Amin Kharraki i SVT Debatt och utfrågades om de någonsin stött på islamister och jihadister i Sverige. Nej, aldrig! löd svaret samstämmigt. Två veckor senare den 28 december meddelade Säpo att man gripit terrormisstänkta. En av dem var Helenas svärson Munir.

Helena Benaouda har också vid ett flertal tillfällen frotterat sig med regeringen, oavsett vilka som sitter vid makten.

Mordhot

Tillbaka till Abdi Aziz Mahamud. Den friande domen i hovrätten kom i september. Men dagarna i frihet varade drygt en månad då han greps igen, misstänkt för grovt olaga hot (mordhot) mot vänsterpartisten Gun Holmertz inom frivilligorganisationen Caritas i Hjällbo. Caritas delar lokaler med den somaliska barn- och kulturföreningen Afrikas Horn, där Abdi Aziz Mahamud haft styrelseuppdrag.

Bakgrunden var en GP-artikel den 18 juni där Gun Holmertz varnade för islamiseringen och radikala krafter som finns i Afrikas Horns förening. Holmertz klagomål föll inte i god jord hos de vänsterpartistiska kollegorna där stränga förhållningsorder utdelats om att bara lyfta fram det positiva med somalisk invandring. Hon kritiserades av Vänsterpartiet för att “spä på fördomar”. Henns artikel uppskattades inte heller av den somaliska “kulturföreningens” muslimska fundamentalister varav en alltså är identisk med Abdi Aziz Mahamud. Två dagar efter artikeln sökte han upp Holmertz och uttalade följande islamistiska dödshot:

Allah har sagt till mig, och jag är en Jihadkrigare, att jag ska döda dig, och det vet inte du när det kommer att ske, men det kommer att ske.

I en senare GP-intervju förnekade han alla mordhot . Enligt honom själv ska han “bara” ha sagt:

Nu går jag hem och ber min gud att han ska straffa dig.

Som argument för varför man ska tro på hans version anger han att:

Hon är ju bara en gammal tant. Varför skulle jag hota henne?

Holmertz polisanmälde Abdi Aziz Mahamud och en förundersökning inleddes.

Replikdramat fortsatte några dagar senare. Den 24 juni replikerade Amanj Aziz och Said Sheikh (ordförande i Afrikas Horn). De menade att radikaliseringen var en överdrift och att det största problemet i stället var att Hjällbos muslimer saknade en tillräckligt stor samlingslokal.

Afrikas horn har trakasserats av Holmertz under många år och föreningens medlemmar har länge varit medvetna om Caritas fientlighet, så det är inte förvånande att hon nu kommer med ett populistiskt utspel.

Samtidigt vill de dock, att:

Caritas ska visa välvilja genom att stödja muslimernas rätt till en större samlingslokal.

Amanj Aziz klassade sig själv som muslimsk aktivist. Det är en sanning med stor modifikation. Amanj Aziz är halvmilitant salafist. Per Gudmunson skrev förra året:

Bror Amanj, som han också kallas, är chefredaktör för den mycket intellektuella och antidemokratiska webtidningen Ummah Observer. Där publicerar han artiklar som exempelvis förklarar varför muslimer inte bör rösta (”Islam domineras inte, utan dominerar”) eller relativiserar julruschbombarens självmordsattack i Stockholm (“vem är jag att döma när Allah azza wa djall är Domaren?”). Och när Amanj Aziz skriver själv är det inte mindre uppenbart:

“När stora representanter för muslimer går ut i media och basunerar ut att Islam betyder fred så begår de orätt mot sig själva och sin publik. Islam kommer inte från Salam som betyder fred, utan från Asslama, som betyder att ”ge upp” eller att ”underställa sig”. Därmed betyder Islam inte fred utan underkastelse. Men, och ett stort men, är att med Islam så kommer fred till samhället. I alla tider när Islam har varit den styrandes ideologi och muslimernas intresse har satts i främsta rum, så har samhället präglats av rättvisa, akademia, utveckling och moral.”

Han låg även bakom inbjudan av den homohatande och antisemiten konvertiten Bilal Philips från Kanada till den s k Kortedalakonferensen våren 2011. Utanför lokalerna samlades vaktande salafister och uppträdde hotfullt mot alla som ville ta bilder eller försöka få till intervjuer. På plats fanns även jihadisten och konvertiten Ralf “Abu Usama el-Swede” Wadman, som driver fler jihadforum. Han mordhotade en dansk journalist. TUFF heter föreningen som salafisterna tillhör och är intimt lierad med Abdi Aziz Mahamuds förening Mångkulturella Ungdomscenter (MKUC), då  TUFF delar lokalerna i Säpo-övervakade Bellevue Masjid – Bellevuemoskén.

Gudmundson om Bilal:

Hatpredikanten Bilal Philips är huvudgäst i dagarna när den islamiska ungdomsföreningen TUFF håller konferens i Göteborg. Philips, som försvarar självmordsbombare, uttrycker antisemitiska ståndpunkter och förespråkar dödsstraff för homosexualitet, framträder under två dagar, inför en könsseparerad publik, varefter han åker till Danmark för ett liknande evenemang.

Konferensen med Philips har väckt viss kontrovers. Nyheten om att han inbjudits presenterades först här på denna blogg, men det är under de senaste dygnen som bredare medialt intresse har uppstått. I Studio Ett i P1 framträdde på torsdagen exempelvis en representant för TUFF, Amanj Aziz, vars åsikter var så radikala att den annars härdade debattören Nalin Pekgul (S) fann sig tvingad att markera missnöje genom att lämna studion. Radioprogrammet hade också ett ingående referat av några av Bilal Philips kontroversiella ståndpunkter.

Att det finns en så extrem muslimsk ungdomsrörelse att Bilal Philips blir inbjuden är naturligtvis ett problem i sig. Men lika illa är att det är skattepengar som finansierar evenemanget – skattepengar som egentligen var avsedda att bekämpa intolerans.

Statliga Ungdomsstyrelsen delar ut statsbidrag till ideella föreningar och stiftelser som bedriver ungdomsverksamhet som inte “strider mot demokratins idéer, det vill säga tanken om alla människors lika värde”. Särskilda bidrag utgår bland annat till projekt samlade under rubriken “mot rasism och intolerans”.

Ungdomsstyrelsens årsredovisning för 2010 (den senaste, alltså, daterad 2011-02-21) visar att Troende unga framtida förebilder då beviljades 550.000 kronor för att “Motverka islamofobi genom ökad kunskap och förståelse om islam och muslimska ungdomar idag” – vilket onekligen ligger i linje med TUFF-konferensens tema om “Islamofobi och unga muslimers position i Sverige”.

Nästa dag var Bilal i Köpenhamn för en snarlikande konferens. Mediauppbådet var massivt, politikernas kritik var massiv och ett 20-tal salafister skrek Allah Akbar och Död åt Danmark. Bilal hade även vakter, medlemmar ur det grovt kriminella muslimska gänget Blågårdsbandet, beväpnade med k-pistar under jackorna. Danska polisen och PET grep medlemmarna ganska omgående för grova vapenbrott.

Låt oss hitta tillbaka till Holmertz-debatten:

Samma dag som Amanj Aziz-repliken var införd menade även religionsvetarna Göran Larsson och Simon Sorgenfrei att Gun Holmertz lägesbeskrivning av Hjällbo var korrekt. Men också att hennes kritik är grumlig och onyanserad.

26 juni återkom Holmertz i debatten, och uttryckte oro över hur somaliska anhöriginvandrare skall kunna tas emot på ett värdigt sätt. “Risken är stor att nyanlända somalier drivs i armarna på de personer som praktiserar islam på ett sätt som inte befrämjar integration, utan som skapar ytterligare utanförskap”, skrev hon.

Holmertz meddelade då också att hon utsatts för dödshotet.

Häktad

Abdi Aziz Mahamud häktades under fredagen vid Göteborgs tingsrätt men inte för de grova hoten märkligt nog. Istället visar det sig att han under tre dygn i oktober systematiskt ägnat sig åt en serie grova bedrägerier med urkundsförfalskning, samt försök därtill. Han har betalat med någon annans kontokort och signerat med någon annans namn. Statoil, Burger King och Ica Kvantum är några av målsägandena.

Vi är inte förvånade heller. För när han greps i samband med Vilksdramat för år sedan hade han falskt körkort på sig i namnet Ali Munir. Det fastställdes av ett sakkunnigutlåtande av Statens Kriminaltekniska Laboratorium att körkortet inte var äkta.

Ytterligare en för oss okänd 24-årig man från Hisingen sitter häktad för de grova bedrägerierna. Han är tidigare dömd för våldsbrott och rån.

Relaterat

Frikänd för mordplan på Vilks misstänkt för dödshot

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson