Annonsera på Avpixlat

Fredrik Virtanen har läst en bok

Mats DagerlindKRÖNIKA Programledaren och enligt egen utsago inbitne mjölsnoken Fredrik Virtanen som på oklara meriter – sannolikt sitt SD-hat – fått ett knäck på Aftonbladets redaktion meddelade häromdagen att han nu lyckats ta sig igenom en bok, visserligen bara en barnbok, men ändå, det var i varje fall inte en pekbok. Jag förstår att Fredrik är stolt. Nu vill han att alla vi andra också ska läsa den, i synnerhet gäller det alla “rasister”.

Om det är de självutnämnda “antirasisternas” för varje dag allt vidare definition av vad som är rasism som ska tillämpas, bör väl större delen av det svenska folket känna sig träffade av uppmaningen. Att de flesta av oss emellertid kommit lite längre i utvecklingen av vårt läsande och gått vidare till vuxenlitteratur och därför kanske inte känner riktigt samma nyhetens behag eller får samma starka läsupplevlese av en barnbok föresvävar inte Fredrik, som är övertygad om att alla som har något emot en samhällsutveckling där svenskar förvandlas till en minoritet i ett muslimskt Sverige inte bara är lågutbildade och arbetslösa utan också illiterata.

På känt manér bland de antidemokrater som befolkar Sveriges tidningsredaktioner anser Fredrik att “rasismen klivit ännu ett steg uppåt på agendan trots att det egentligen är en marginell fråga, betydligt mindre ange­lägen än arbetslöshet, skola, vård och ekonomi“.  Att den som nyss läst sin första barnbok ska förstå komplicerade samband som att massinvandring av människor från utvecklingsländer spär på arbetslösheten, innebär utmaningar för skola och vård och belastar ekonomin, kan man kanske inte begära.

Fredrik är frustrerad över att “rasisterna har lyckats“, att Sverigedemokraterna växer när de får vara med och debattera och att “det daltas alltmer med dem i ordval och tilltal“. Särskilt upprörd är Fredrik över att vissa medier har börjat kalla SD för ”invandringskritiska” i stället för ”främlingsfientliga” eller ”rasistiska”. Hur gick det till, undrar Fredrik som tycker att de gamla pejorativa tillmälena är mer språkligt objektiva.

Arg är Fredrik också över att P1-programmet ”Medierna” för en gångs skull frångick sin vanliga SD-fientliga agenda och ställde frågan “varför inga makthavare naglas fast trots att många misslyckas med att ge svar på hur samhället ska lösa de problem som uppstår när Sverige på ett mindre än ett halvsekel förändrats från vitt och homogent till mångfacetterat”. Den ilskan delar Fredrik för övrigt med hela den SD-hatiska Twitter-mobben.

Och naturligtvis är Fredrik fly förbannad över att SVT Agenda i sin stora partiledardebatt härförleden dristade sig att ställa frågan ”Hur mycket invandring tål Sverige?” Att antyda att det skulle vara några problem förenade med svensk massinvandringspolitik är ett flagrant brott mot de pressetiska censur- och vinklingsreglerna. Att högstämt rabbla till intet förpliktande godhetsfloskler, som sju av åtta partiledare ägnade sig åt när de skulle besvara frågan, är desto mer berömvärt.

Fredrik uttrycker även oro för egen del, han är ju själv andra generationens invandrare gubevars. Tänk om strålkastaren hamnar på honom ifall man tillåter att invandringen problematiseras? Tänk om det skulle visa sig att Sverige inte stannar utan partyknarkande fuskjournalister som vid 41 års ålder precis läst sin första barnbok? Hemska tanke! Nej, en förutsättningslös diskussion om nyttan med massinvandring måste till varje pris undvikas.

Sagt och gjort skruvar Fredrik upp vulgärargumentationen ett varv till och hävdar att den svenska invandrings- och integrationsdebatten handlar om att peka ut personer med annan hudfärg och utgjuter sig indignerat över hur rasistiskt, sjukt och groteskt detta är. Påståendet är givetvis en ren lögn. I stället är det Fredriks substanslösa verbala vomerande över Sverigedemokrater och andra Sverigevänner som är sjukt, groteskt och faktiskt även rasistiskt till sin karaktär.

Fredrik anser också att problematiseringen av svensk invandring “är 1800-tal”. Inget kunde vara mer felaktigt. Sanningen är att den Sverigevänliga folkrörelse som till Fredriks förtret nu växer tvärtom har som främsta målsättning att undvika 1800-talets eller något ännu tidigare sekels återkomst till Sverige genom massinvandring av bärare av underutvecklade kulturer och religioner.

Men för Fredrik vore kanske en återgång till en lägre utvecklingsnivå något positivt. Det är i varje fall det intryck jag får när han beskriver sin barnboksupplevelse som “en pedagogisk ­befrielse” därför att boken bara var 50 sidor lång och innehöll många bilder. Fredrik anser att den borde vara obligatorisk kurslitteratur i alla skolor och uppmanar skolminister Jan Björklund att omedelbart beställa 100 000 ­exemplar av boken.

Och visst, med skolböcker på den nivån kanske färre första och andra generationens nysvenskar skulle gå ut grundskolan och gymnasiet utan godkända betyg och behörighet. I en sådan skola kanske Fredrik rentav skulle kvalificera sig som lärare. Han skulle då också komma betydligt närmare det nya Sverige som han så förbehållslöst hyllar, som han nu i sitt elfenbenstorn på Aftonbladets redaktion saknar kontakt med. Bara han kan undvika att bli haffad på toaletten för att ha dragit en lina ska det nog gå bra.

Mats Dagerlind

PS

Boken ifråga heter “Om det var krig i Norden” och är skriven av den danska författaren Janne Teller.

Fler krönikor av Mats Dagerlind hittar du HÄR.

Länkar

Obligatorisk läsning för barn och rasister (Fredrik Virtanen i Aftonbladet)

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson