Annonsera på Avpixlat

Efterlyst för anstiftan till mord på före detta flickvännen gripen

MORD Sommaren 2010 mördades Susann, f. 1972, med tre skott i huvudet när hon öppnade lägenhetsdörren. I famnen höll hon sin lille son. En misstänkt torped greps sedan och fick livstid i tingsrätten. Men hovrätten ansåg inte bevisen höll och friade honom. Nu har Susanns fd, och pappan till sonen, Emad Aboras (egyptier, född 1979) gripits på Arlanda, efterlyst sedan två år tillbaka misstänkt för anstiftan till mord.

Susann kände sig hotad av ex-pojkvännen

Susann Sallinen jobbade inom vården och flyttade till det lugna familjeområdet i Handen i Haninge kommun under senvåren 2010. Hon hade tre döttrar mellan fem och tolv år med två män samt den då 10 månader gamla sonen med Emad Aboras, och paret låg i en bitter vårdnadstvist om grabben. Susann kände sig hotad av Aboras och var alltid på sin vakt. Hon hade bland annat sökt skydd hos Svenska kyrkan och Jehovas vittnen. Efter mordet greps egyptiern och satt anållen som huvudman men släpptes, dock fortfarande misstänkt som delaktig i mordet. Sedan flydde han till Egypten.

Där satt han frihetsberövad en tid men släpptes och sedan dess varit internationellt efterlyst som misstänkt för anstiftan. Svensk polis försökte länge etablera kontakt med polisen i Egypten för en utlämning vilket var i samband med den arabiska våren och regimens fall.

Sköts med sonen i famnen

På morgonen, torsdagen den 24 juni 2010 befann sig Susanne Sallinen tillsammans med sina barn i lägenheten. Utöver dessa fanns också en övernattande kompis till en av döttrarna i bostaden. Vid niotiden på morgonen ringde gärningsmannen på dörren till Susanne Sallinens lägenhet. Vid denna tidpunkt var det endast Susanne Sallinen och sonen som var uppe. Övriga barn sov eller befann sig i vart fall i sina sovrum,

När det ringde på dörren gick Susanne med sonen i famnen för att öppna dörren. Där stod gärningsmannen. Sedan tog han ett steg in och strax innanför ytterdörren avlossade gärningsmannen tre skott mot Susanne Sallinens huvud med ett 22-kalibrigt vapen, en pistol av märket Beretta, modell 76, kaliber .22LR. Av någon orsak, sannolikt på grund av vapenfel, avlossades inte de sista patronerna. I stället använde gärningsmannen pistolen med ljuddämpare att misshandla Susanne Sallinen med. Han slog henne upprepade gånger i huvudet med sådan kraft att pistolen gick sönder. Gärningsmannen begav sig sedan från lägenheten. Han lämnade kvar den trasiga pistolen invid Susanne Sallinen som levde när han lämnade lägenheten.

Hennes tre flickor hörde sin mammas sista ord: “Vad fan gör du?” Efteråt fann de sin svårt skadade mamma i en blodpöl och lillebror satt bredvid. Jämte dem låg pistolen.

Boende i huset uppgav att gärningsmannen flydde ut ur lägenheten genom ett fönster. Systrarna tog lillebror och rusade ut ur huset till grannarna, som larmade polis och räddningstjänst. En granne sprang in i lägenheten och hittade Susann svårt skadad på golvet. Susann fördes sedan med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna där hon dödförklarades när hon inkom till sjukhuset.

Av utlåtandet över den utvidgade rättsmedicinska undersökningen framgår att Susanne Sallinen avlidit av skottskadorna i huvudet med skador på hjärnan och att skadebilden entydigt talar för att hon avsiktligt blivit beskjuten minst tre gånger av annan person.

Misstänkt torped i tingsrätten

En misstänkt greps för dådet, Hokan Goran, född 1988. I tingsrätten beskrevs mordet som ett rent beställningsjobb på uppdrag av Aboras där vårdnadstvisten utgjorde motivet.

Emad Aboras har inget uppehållstillstånd i Sverige men genom sonen kunde han kanske få det genom anhöriganknytning. Men en vårdnadstvist till Susanns fördel hade effektivt satt stopp för ett PUT. Därför skulle Susann dö och han få vårdnaden om sonen och därmed uppehållstillstånd. Det är åklagarens teori.

Södertörns tingsrätt dömde Hokan Goran för mord till fängelse på livstid. Han dömdes även att betala skadestånd till de fyra barnen. Därutöver fick han betala ett årsunderhåll med 20 000 kronor till vardera barnen tills de samtliga fyllt 18 år. Barnen fick även förbehållet av rätten att yrka ytterligare skadestånd om de inte avslutat sina studier vid specifikt angivna datum och årtal enligt domen.

Södertörns tingsrätt, B 9261-10

Hovrätten friar

Hokan Goran nekade och överklagade till hovrätten, som friade honom helt från mordmisstankarna. Istället dömdes han till fyra månaders fängelse för narkotikabrott, grov olovlig körning, samt två fall av brott mot knivlagen. Hokan Goran kom med en ologisk historia som inte heller var särskilt trovärdig men det gick inte att utesluta att det fanns en annan gärningsmän. Sammantaget var det inte ställt utom rimligt tvivel att Goran var gärningsmannen och åtalet för mord skulle ogillas, var hovrättens slutsats.

Aboras gripen

Emad Mostafa Mohamed Aboras, som han heter, uttalade sig i pressen via sin advokat att han inte vågade inte komma till Sverige eller överlämna sig till egyptisk polis. Han hävdade att de skulle tortera honom. Men i fredags, efter två års flykt, landade Aboras på Arlanda vilket innebar slutet på friheten. I dag häktades han vid Södertörns tingsrätt misstänkt på sannolika skäl för anstiftan till mord. Han nekar till brott.

Barnen

De fyra barnen bor nu hos pappan till de två äldsta döttrarna.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson